Veckomeny post höstlov – snabbt och enkelt

Snart tillbaka i verkligheten… Sixten går nu i förskoleklass så det är nya regler för oss. Helt plötsligt måste han gå i skolan och saker som lov dyker upp. Vi hade under denna höstlovsvecka tagit ledigt två av dagarna, vilket innebär fyra dagar tillsammans hela familjen. Fullkomlig underbart emellanåt och fullkomligt kaosartat emellanåt.

Vi spenderade en dag med att strosa runt och vara allmänt ganska sura på varandra i Hellasgården. I Hellas käkade vi pannkakor med Nutella och drack chokladmjölk. En dag spenderade vi med att trängas med vad som kändes som halva Stockholm på Naturhistoriska museet. Trängsel är ju rätt omysigt men att boka skaparverkstaden för två tjugor och att se Panda-filmen på Cosmonova rekommenderas varmt.

Dagen efter delade vi upp oss och medan halva familjen badade och käkade McD (ja, vi gör det emellanåt) spenderade resterande halvan av familjen förmiddagen med att se på föreställningen Min lillasyster Kanin på den fantastiska dockteatern Tittut på Södermalm. Väl värt ett besök! Strax tillbaka till verkligheten och så skönt det ändå ska bli!

Rikard frågade på insta vad ni ville ha mer av och bland annat snabba rätter. Så för att plocka upp på önskemålet kommer här en veckomatsedel med olika snabblagade rätter uppdelade på huvudsaklig råvara. Vi har tidigare gjort en snabbvariant till veckomatsedel och den hittar du här.

FISK: Ugnsbakad sej med brynt smörvinägrett och hyvlade grönsaker. Den här fiskrätten tar under 30 minuter att göra. Dra på potatisen så är rätten klar när potatisen är klar. Detsamma gäller denna snabba och enkla tomatbakade torsk med pastapesto.

PASTA: Pasta går ju oftast snabbt, prova exv. linguine med valnötter, grönkål, citron och parmesanen supersnabb vardagspasta, eller grannens snabba och supergoda pasta – pappardelle med vitlök, tomat, kronärtskocka och olivolja. Den sistnämnda är en hit för oss vuxna. Eller snabb gnocchi med tomatconcassé och örter.

dsc_2202dsc_2206

KYCKLING: Snabb kycklingcurry med raita och ris funkar oftast bra hemma hos oss, om såsen serveras på sidan vill säga. Alternativt asiatisk kycklingpanna med soja, ingefära och champinjoner, serveras med ananas- & gurksallad.

VEGETARISKT: Vegetariska alternativen är exv. quinoasallad med fetaost, avokado och ägg, krämig risoni med haricots vertes, grönkål och svamp eller någon av pastarätter ovan som samtliga är vegetariska.

KÖTT: snabba kötträtter är kassler med ananas, broccoli och ingefära i kokosmjölkpasta med tomater, salsiccia, vitlök och färska örter eller såklart Mamma Larssons penne.

HOTTA UPP DESSERTEN MED POPCORN: Snabb tårt/dessert med maräng, vaniljglass, grädde, kolasås, bär och popcorn eller vaniljglass med popcorn,
dulce de leche och vinbär
.

FRUKOST: Scones – snabb och god helgfrukost, frukostfrallor – kalljästa över natten eller grön smoothie.

Tveka inte att höra av er om ni har några önskemål på upplägg elle rätter, eller om ni vill ha recept med en viss råvara eller annat tips. Hojta till bara så ska vi göra vårt bästa för att tillgodose det.

/Fredrik

Popcorn-030Popcorn-055

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s