Höstlovsvecka!!

Höstlov i veckan och några har kortvecka och hittar på något med kidsen. Svårt att få till kanske, att låta barnen få en ledig vecka när många av oss ändå måste jobba? Vi har delat upp det lite så de är med farföräldrarna några dagar och vi delar på resterande. Jag tänkte i alla fall att veckans matsedel ska vara lite höstig med en del som passar under lediga dagar. Gillar ni att plocka svamp? Våra kids tycker nog att det är rätt boring med själva svampplockandet, men de gillar att vara i skogen och det lockar till lek.

 

Vi börjar med lite mellistips där några också kan funka som matsäck om ni ger er ut på någon utflykt. Den här mackan förknippar jag iofs med sommaren, men fyll den med vad ni känner för, kanske svamp, grönkål, stekt pumpa eller vad vet jag… så blir den genast mycket höstigare. Inte något att packa i matsäckskorgen kanske, men Toad in a hole blir ju perfekt mellis eller varför inte lunch någon dag? Det har ju varit ett fantastiskt äppelår så varför inte göra en enkel, nyttig och god mellis med Fruset, rivet äpple

Och har ni tid över tycker jag verkligen att ni serverar en äppelpizza med vaniljglass till efterrätt någon dag, Längst ner i det här inlägget hittar du receptet.

Vill ni äta vegetariskt i veckan tycker jag att den här bönragun känns höstig och det gör även den här Krämiga risoni som kidsen älskar!

Vilt hör ju också till hösten och vi har fått en hel del älgkött och vildsvin från svärfar som jagar och i veckan kommer det ett nytt recept på älgfärsbiffar med ett helt OTROLIGT gott trattkantarellsmör till. Tills dess kan ni ju pröva ett annat recept på älgfärs som vi haft uppe tidigare, det hittar ni här eller den här Grytan som sköter sig själv under dagen, perfekt ju!

Hoppas ni får en fin höstlovsvecka!!!

/Rikard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s