Banan och chokladpizza!!

Jag var bara tvungen att testa en variant på dessertpizza förra fredagen när vi som vanligt hade pizzakväll. Jag tror vi lagt upp någon variant tidigare med äpple och vetedeg från Smulans kanongoda kanelbullarDSC_9524

Den här gången provade jag med en Wallondeg med recept från Daniel Lindebergs bok ”Bullar”. Jag skulle beskriva Wallondegen som en blandning mellan brioche och vetedeg, plus att den också har bakpulver i sig som ger en liten extra ”puff”

Det var inte så himla omständigt heller när bakprylarna ändå är framme och det är mjöl på bänken. Jag gjorde så att när jag stjälpte upp pizzadegen på bänken för lite ytterligare jäsning, satte jag nästa deg som fick vila en liten stund i kylen innan jag bakade ut den. Fyllningen var hur enkel som helst. Jag tog en påse chokladpellets och strödde ut och delade bananer på längden som fick hamna ovanpå chokladen.DSC_9505 På bananerna hyvlade jag smör, bara kylskåpskallt smör som hyvlas med osthyvel alltså. Och sist men inte minst, så toppade jag smöret med muscovadosocker 🙂

DSC_9527Den här desserten går ju att variera i all oändlighet så har kommer receptet så får ni bestämma fyllning själva.

  • 125g vatten
  • 365g vetemjöl special
  • 50g socker
  • 85g rumstempererat smör
  • 6 g bakpulver
  • 25g jäst
  • 2g salt
  • 1st ägg

Blanda ihop allt till en deg i ca 5 minuter i degblandaren, höj därefter hastigheten och kör ytterligare 5 minuter. Låt degen vila i kylen ca en halvtimme eller mer, ta ut och forma till en pizza. Ha på fyllningen och grädda på baksten i 200 grader i ca 12 minuter eller tills den är klar

Ha en smarrig helg!

/Rikard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s