Veckans mat hos familjen Wicklund v 42

 

Vi planerar ju som sagt veckans mat efter den lokala Ica-butikens extrapriser och något det ofta är bra pris på är fläskkarré, kyckling, rotfrukter den här tiden på året och kål såklart. Grönkål har vi dessutom mer än vi hinner äta upp nere på kolonilotten, så det försöker vi äta så mycket som möjligt. Grönkålen är ju otroligt nyttig också, synd bara att ungarna inte är särskilt förtjusta i den om den inte åker ner i en grön smoothie eller liknande.

Den här fläskkarrén  tar en stund i ugnen men sköter sig själv när den väl är där så du hinner plocka undan i köket och ha det avklarat innan maten, ni kanske till och med kan skjutsa till någon träning eller hänga tvätten som startades på morgonen innan maten är klar.dsc_2847Grön smoothie är toppen som mellanmål och den nyttiga grönkålen märks inte lika mycket när den är nermixad heller.

Kyckling brukar det ju som sagt vara bra pris på rätt ofta så prova gärna Nicklas kycklingköttbullar  Ett annat alternativ där både pasta och köttbullar är med är Frikadeller här gjorda på lammfärs men det går ju såklart bra med annan färs också.

Lite fisk vill vi ju få med i veckan också, det sägs ju att man blir smart av det.. Så varför inte Halstrad lax med rotfrukter eller den här fiskgratängen ?

I kväll kommer vi äta en härlig pasta med svamp som Smulan och kidsen plockade i går tillsammans med vänner när jag jobbade kväll. Den kommer vara inspirerad av Den här otroligt goda varianten med Karl-Johan fast den ikväll blir med trattkantareller.

DSC_9473Jag skrev för ett tag sen om mitt försök att göra egen Sriracha, och jag lovade att dela med mig av receptet om det blev bra. OCH DET BLEV DET!!! Så räkna med att receptet dyker upp i veckan

Ha en fin vecka 🙂

/Rikard

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s