Quesadilla med svarta bönor, som tillbehör till linssoppa i det här fallet, eller till vilken soppa som helst, eller som snacks kanske?

on

DSC_9265Vi körde lite skafferirensning häromveckan och så kom den här middagen till. Det blev tema ”svarta baljväxter”. Vi hade en påse med belugalinser och en påse svarta bönor som jag utgick ifrån. Soppan blir perfekt matlåda dagarna efter i veckan, quesadillan däremot är som bäst nystekt.

När det var dags att äta visade det sig att det bara var jag och Valle som skulle ha middag, resten av familjen var iväg på andra aktiviteter, käkade middag hos kompis osv.

 

Valle var väldigt skeptisk först men när han väl smakade tyckte han det var toppen!

DSC_9283

Soppan gjorde jag såhär: Jag kokade upp 2 dl belugalinser hastigt i rikligt med vatten och hällde sen av vattnet, det bara för att bli av med lite färg som gör att soppan blir ”ful”.

Sen fräste jag linserna tillsammans med 2 hackade gula lökar, 2 hackade vitlöksklyftor. När det fräst en stund slog jag på en burk med krossade tomater, burken sköljde jag ur med vatten 2 gånger som jag också hällde på samt lite buljongkoncentrat. 3 st potatisar tärnade jag också ner som fick koka mjuka i soppan. När linserna och potatisen började bli mjuka, hade jag i en broccoli, både stocken som jag skalade och buketterna samt en nertärnad röd paprika. På slutet hade jag i en näve med diverse färska örter.

DSC_9255

Till quesadillan kokade jag ca 3 dl svarta bönor, uppskattningsvis lika mycket som 2 burkar med färdigkokta. När de var färdigkokta mixade jag dem tillsammans med en skvätt matolja, 1 vitlöksklyfta, ca 3 dl riven ost och 1 dl keso och salt. Sen är det bara att fördela smeten mellan 2 tortillabröd och steka i lite olja.

Viktigt att ha ordning och reda när man jobbar i köket 😉

 

DSC_9290

 

Lycka till

/Rikard

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s