Strandbergs är tillbaka i vardagslunken efter två veckor i Thailand. Som vanligt under semestern har vi sammanfattat livet och – igen – kommit fram till att vi måste ta ett nytt grepp kring matfrågan som varit haltande hos oss. Vi ska bli bättre på att planera maten i förväg och laga mer mat. Lättare sagt än gjort. Här kommer vår inspiration till veckans mat.
Måndag: Vegetariskt som vanligt; linssoppa med tomat och curry
Det enda Sixten åt i Thailand var lax så nu hoppar vi på ”lax-tåget” och kör på det så länge det funkar tänker vi. Så på tisdagen blir det troligen halstrad lax med bakade rotfrukter, citron och soja eller halstrad lax med råstekt broccoli och pressad potatis. Vi får se om det går ner eller om han nu vänt igen.
Onsdagen blir det denna snabba kycklingrätt; kycklingspett med snabb jordnötssås och chilipicklad gurka. Denna rätt är en hit hemma hos oss och vi käkar den ofta.
Torsdagen blir det en snabb pasta – välj din favorit bland alla våra pastarätter.
Det är skreisäsong just nu så på fredag passar vi på att käka skreirygg med tomat, kronärtskocka och olivolja. Mums!
/Fredrik
