Hos oss är sportlovet nu slut och det är dags för vardag igen. Vi märker att det för vår del blir mindre och mindre kött vi lagar här hemma, det har liksom blivit naturligt att välja vegetariska alternativ. Middagen idag blev vegetariska färska vårrullar, supergoda som vi fyllde med citronstekt portobello mm. Receptet kanske dyker upp på bloggen så småningom. Färska vårrullar är för övrigt väldigt poppis hos barnen!
Måndag: Snabb gnocchi med tomatconcassé och örter, gott, snabbt, enkelt!
Tisdag: Fredriks lax måste bara provas! Fetaostbakad lax med rödbetor och grönkål
Onsdag: Spaghetti och köttfärssås i all ära, men testa Nicklas asiatiska variant med risnudlar Kycklingfärssås med röd curry och kokosgrädde
Torsdag: Potatissoppa med krämigt ägg och örtkrutonger – det låter knasigt med ägg i potatissoppa, men det är himla gott faktiskt!
Fredag: Pulled beef taco – marinera köttet med kryddorna på torsdagskvällen, in i ugnen på fredag morgon och baaaam, klar till fredagsmyset på kvällen! Förutom bönröran och avokadoröran som vi tipsar om måste du bara göra pica di gallo till också, galet gott! Jag brukar bara blanda hackad tomat med limesaft, koriander, salt, peppar och ev lite olivolja.
Helgen: Hur gott är det inte med nybakta kanelbullar??!!! Baka med bästa receptet, tar lite lägre tid, men så värt! Bästa receptet på saftiga kanelbullar – hur goda som helst
Ha en härlig vecka!
/Rikard