När vi planerar veckans matsedel vill vi få med minst en vegetarisk rätt, men gärna två eller tre. Brukar även fundera på vad vi har kvar i kylen eller frysen som kan användas, kikar i veckobladet från ICA vilka råvaror som har bra pris och om det är någon eller några dagar där middagen behöver gå extra snabbt att laga. Till dessa dagar värmer vi ofta något som vi lagat dubbel sats av tidigare, supersmidigt!
Kika på vårt förslag till veckans matsedel, hoppas du får inspiration!!
Måndag: En vegansk snabb och supergod rätt med asiatiska smaker Risnudlar med marinerad tofu och cashewnötter
Tisdag: En enkel fiskgryta du svänger ihop på en halvtimme Laxgryta med vitlöksgräddfil
Onsdag: En middag som lagar sig själv i ugnen, vi kallar den ”Jobba hemma-kyckling”. Grönsaker skärs grovt och kycklingen läggs på hel, så det går snabbt att förbereda!
Torsdag: En gräddig vegetarisk risonigryta Krämig risoni med haricots vertes, grönkål och svamp
Fredag: Fredagspizza! Vår 13-åring föreslår en pizza med parmaskinka och olivoljemarinerade körsbärstomater och avokado med salt och peppar.
Ha en härlig vecka!
/Rikard