Veckomatsedel v 5

Dags för veckoskifte och Larsson tar över. Efter ett barnfritt dygn med bland annat ostron är det nu dags att ta tag i matplanerna igen.

Vår vegetariska måndag får bli köttfärssås med sojafärs istället för köttfärs, ett enkelt sätt att få in  vegetarisk mat som ersätter favoriträtter. Sedan är det som vanligt en massa parmesan på, det verkar som vi alla tre kockar har lyckats föra över på våra barn!

Tisdag, snabbt, gott och med massa smaker så blir det kycklingcurry med tillbehör. Vi serverar med ris till och då tycker barnen det är roligt att lägga riset i ett glas som sedan stjälps upp och dekoreras sedan.

Onsdag, då är det ridning med Ellen och det behöver vara blixtsnabb mat före så det blir ofta pasta, och frågar man vad barnen vill ha till så blir det oftast tomatsås. Då brukar vi även ha lite olika grönsaker, minimozzarella och någon skinka som  man själv tar så mycket man vill av. Äts inte alla grönsaker upp innan ridningen så slinker de ofta ner efter.

Torsdag, ja ni, här är det alltid pannkaka, men nu är barnen lite inne på att vi faktiskt ska prova lite olika soppor först, innan pannkakorna, kanske en klassisk löksoppa??
Det gäller att hänga på när de visar lite matintresse.

Fredag, bästa dagen på veckan. blir lätt tacos eller pizza, men kan varmt rekommendera denna som alternativ! Texas chili med goda tillbehör


Här är det godisfritt som gäller för Ellen, men glass får man tydligen äta så vi passar på att göra vår enkla goda glass som smaksätts efter vad man är sugen på.

Önskar dig en bra vecka med matnöjda barn!

/Nicklas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s