Pizza x 3 – i samarbete med KitchenAid

Pizza är en av mina signaturrätter och som återkommer varje fredag hos oss Wicklundare. Vi älskar det, ingen fredag utan pizza!

DSC_6576

Vi har tillsammans med KitchenAid och Loppi tagit fram tre grymma pizzarecept, där ett av dem är en dessertpizza.

Min KitchenAid fick jag i 30-årspresent, alltså 12 år sedan, den bästa och mest använda present jag fått! Förutom att göra pizzadeg varje fredag använder jag min KitchenAid bl a till bröd- och bullbak, blanda färs, vispa maräng, vispa potatismos, göra kakdeg, sockerkakssmet och chokladbollar. Jag har några tillsatser så att jag också kan riva, passera och göra egen köttfärs (gjorde egen leverpastej med köttkvarnen för ett par jular sen, sedan dess äter inte barnen leverpastej…). Har sett att det även finns en glasstillsats som jag vill prova!

Tävling! Du kan vinna din egen KitchenAid Artisan på Loppi, kika in här för att tävla. Lycka till!

Du får just nu även 20 % rabatt på alla KitchenAid-tillbehör om du köper antingen en KSM125 eller KSM175 hos Bagaren och Kocken. Använd kod: LOPPI. Detta erbjudande gäller t.o.m 17 december.

DSC_2336

Hela bloggänget samlades och bakade pizza, det blev galet mycket pizza och smått kaotiskt, men samtidigt härligt med alla kids som ville vara med i bakandet. Det fanns nog inte ett skrymsle i köket utan mjöl när dagen var slut.

Bästa pizzabotten får du med en baksten, det blir väldigt stor skillnad. Har du ingen baksten kan du låta plåten vara i ugnen så den är riktigt varm och lägga pizza direkt på den.

Pizzadeg

350 gr ljummet vatten
15 gr jäst
500 gr vetemjöl special, bäst resultat får du av ett bättre mjöl, min favorit är Saltå Kvarn.
15 gr salt

Börja med degen. För att göra det enkelt ställer jag degbunken på vågen, mäter upp och nollställer mellan varje ingrediens. Jag har i allt på en gång. Först jästen, nollställer och har sedan i vatten och olivolja, nollställer sist mjöl innan jag kör igång KitchenAiden. Den får köra degen i ca 10 min. Efter ca 5-6 minuter har jag i saltet. Degen jäser i ungefär en timme eller till dess degen dubblat sin storlek.

Sätt på ugnen i god tid så den hinner bli riktigt varm, 300 grader. Om du har varmluftsugn går den inte alltid upp till 300 grader, ställ då om den till övervärme och undervärme istället för varmluft och prova igen, då brukar det fungera.

Ta ur degen på ett mjölat bakbord och dela den i två. Spänn degen och låt den vila på bakbordet några minuter till innan du bakar ut den.

Tryck ut degen runt, till dess den blivit ca ½ cm tjock. Lägg över på bakplåtspapper.

Vit pizza – topping med pumpa, getost och grönkål

2 st pizzor

200 g naturell färskost
200 g crème fraiche
1 st butternutpumpa
250 g getost
Ett knippe grönkål
Valnötter
Salt och peppar
Olivolja
Chiliflakes

Blanda färskost med crème fraiche. Tärna en butternutpumpa, ca 1,5 x 1,5 cm – blanda upp med salt, peppar, olivolja och chiliflakes. Riv grönkålen i mindre bitar och massera i olivolja, salta.

Bred ut den vita krämen. Bred ut pumpan och smula över getosten och kör in i ugnen i ca. fem till sju minuter. Lägg på grönkålen och låt vara ytterligare några minuter till dess pizzan fått fin färg. Ringla över honung och strö gärna på lite valnötter.

Pizza med avokado, italienska charkuterier, tomat och parmesan

2 st pizzor

2 st avokado
ca 50 g fänkålssalami
ca 50 g parmaskinka
Parmesanost
1/2 ask körsbärstomater
Färsk basilika
Ruccola
Olivolja
Salt och peppar
400 g riven ost

Tomatsås

¾ burk krossade tomater
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
svartpeppar
Färsk timjan eller oregano om du har

Mixa alla ingredienser till tomatsåsen. Bred på ett tunt lager med tomatsås på pizzan, spara någon centimeter till kanten. Strö över osten, det blir enklare vid gräddningen om den hålls innanför pizzakanten. Grädda pizzan i ca 10 minuter i 300 grader. Tärna under tiden avokadon och halvera körsbärstomaterna. Blanda upp med olivolja, salt och peppar. Lägg på parmaskinka, salami, ruccola, körsbärstomater och avokado på pizzan. Dela slicear och servera!

 

Dessertpizza med mandelmassa, nutella och äpple

Till dessertpizzan användes världens bästa bulldeg, halva degen gjorde vi pizza av och den andra halvan till ett bullbak senare.

2 st pizzor

150 g riven mandelmassa
1 burk Nutella
4 äpplen
1 dl socker
Vaniljglass

Fördeg
250 gr vatten
250 gr mjölk
50 gr jäst
500 gr vetemjöl special

Blanda alltsammans tills det blivit en slät smet. Låt jäsa cirka 1 timme. Den ska bubbla upp ordentligt.

Deg
500 gr vetemjöl special
8 gr salt
12 gr hel kardemumma
200 gr rumstempererat smör
200 gr socker

Mortla kardemumman, skiva smöret och blanda i alltsammans med fördegen i degblandare cirka 10 minuter. Sedan ska degen jäsa igen, spänn degen (ta då tag i degen och dra åt ett håll i taget och fäst under degen, så den får en slät jämna yta). Om det dröjer innan pizzan ska bakas ut, kan degen jäsa i kylen.

Sätt ugnen på 250 grader. Tärna äpplet i små tärningar och vänd i socker. Dela degen i två delar och forma till runda bullar. Tryck ut degen till en rektangel och lägg över på bakplåtspapper. Bred på nutella och strö över mandelmassa och sist äpple. Grädda i ca 10-15 minuter. Servera med glass. Mums!!

 

/Rikard och 3kockargänget

 

4 thoughts on “Pizza x 3 – i samarbete med KitchenAid

  1. Pingback: Veckomatsedel v 4 | 3 kockar 7 kids

  2. Pingback: Veckomatsedel v 16 | 3 kockar 7 kids

  3. Pingback: Veckomatsedel v.19 | 3 kockar 7 kids

  4. Pingback: Veckomatsedel v 22 | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s