Saffransbullar fyllda med mandelmassa

Nu börjar det bli hög tid att baka saffransbullar, dessa fyllde jag med mandelmassa likt en semelfyllning.

Deg:
125 g smör
5dl mjölk
50g jäst
1,5dl strösocker
0,5tsk salt
1g saffran = 2 påsar
12-15dl vetemjöl, gärna special

Garnering:
150g smält smör
Skål med strösocker

Fyllning:
600g mandelmassa
2 skivor vitt bröd utan kanter
3 tsk vaniljsocker
2-3 msk varm mjölk

Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke eller i en assistent. Tillsätt degvätskan och rör ut jästen. Tillsätt salt. ta lite av sockret och häll saffranen i och krossa saffranen för att få fram mer smak. Tillsätt sedan det och sockret. Tillsätt mjöl men inte allt på en gång. Kör maskin i ca 10 minuter. Täck över med bakduk eller plastfolie. Låt jäsa i 40 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Häll ut  degen och dela upp i 32 delar. Rulla degen och forma bullar. Lägg på plåt och låt jäsa 30 minuter. Sen in i ugnen ca 10 minuter, eller tills de fått fin färg. Ta ut dem och pensla med smält smör och doppa sedan i strösocker, låt svalna. Mixa ihop mandelmassan, det vita brödet och vanlijsockret. Späd sedan till önskad konsistens med varm mjölk. Häll upp det i en spritspåse med smal tyll. Fyll sedan bullen genom att trycka in tyllen i botten av bullen.

Servera och njut!!
/Nicklas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s