Finns det lyxigare än nybakt bröd på morgonen??
Ett otroligt enkelt recept med få ingredienser, du fixar degen på kvällen och häller upp det på morgonen och vips in i ugnen. 20 minuter senare är det klart!!
Ingredienser:
25g jäst
500g kallt vatten
2 msk olja
1,5tsk salt
200g rågsikt
400g vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke, tänk på att det ska rymmas att jäsa i. Häll ner vattnet och lös upp jästen. Tillsätt olja, saltet och det mesta av mjölet. Kör degen i maskinen i 5-10 minuter så du ser att det blir fina glutentrådar. Det är en lös deg. Häll lite mjöl över, sätt plastfilm över och ställ in i kylen.
På morgonen sätter du ugnen på 275grader och tar fram degen ur kylskåpet. Här kan du forma lite som du vill. Jag delade degen i två och snurrade ut dem lite. Tänk på att inte knåda degen utan bara vända.
Bröd får väldigt fin yta av ånga och många saknar den funktionen i sin ugn. Tips! När du sätter igång ugnen så ställ en plåt i nedre delen av ugnen, när du sedan ställer in bröden så häll ca 1 dl vatten på den nedre plåten och stäng snabbt.
/Nicklas
2 kommentarer Lägg till din