På torsdag börjar Smulan jobba och jag började jobba igen förra veckan, så nu kickar vi igång vardagen hos oss i alla fall. Då behöver vi rutiner och struktur igen, annars blir det kaos. En av de viktigaste rutinerna vi har är att varje helg planera middagarna för veckan och handla allt på söndagen. Vi sparar så mycket tid och slipper stressa över att komma på vad vi ska äta varje dag och att handla efter hämtning med hungriga barn. Jag är övertygad om att vi både äter mer hälsosamt och att vi sparar pengar genom vår veckoplanering!
Här kommer veckans förslag till matsedel:
Måndag: Meatfree monday så vi kör på Strozzapreti i krämig edamame -& tofu”hummus” med babyspenat
Tisdag: Somrig grönsakssoppa med ramslöksfocaccia Focaccian är ganska lättbakad och otroligt god. Köp annars ett gott bröd om tiden är knapp eller om du inte gillar att baka.
Onsdag: Lillördag, eller hur??!! Kör den här grymma Texas chili med guacamole, syltad rödlök och tomatsalsa
Torsdag: En riktig favorit hos alla i familjen, enkel och supergod Asiatisk biff- och nudelsallad med vattenmelon
Fredag: Fredagspizzan – vår favorit just nu är att toppa pizzan efter gräddningen med ruccola och avokado som vänds med olivolja, salt och peppar och sedan riva massor med parmesan på.
Helgfrukost: Gör Smulans älsklingsbrunch Ägg Benedict – pocherat ägg, skinka/lax, spenat och hollandaise på toast
Ha en härlig vecka!
/Rikard