Snabb middag på sommarhuset

caesarsallad-på-landet

Vi har precis köpt sommarhus på Vikbolandet utanför Norrköping. Vi är exalterade och har precis spenderat vår första semestervecka med att bo in oss och lära känna såväl grannar, som huset och omgivningarna. Vikbolandet är, till vår stora förtjusning, rena guldgruvan när det gäller mat! Det finns gott om lokala och ekologiska gårdsbutiker och vi har endast hunnit besöka en liten del hittills. Vi har besökt en strutsfarm, köpt både ägg och glass från gårdsmejeri och även besökt en gårdsbutik som producerar och säljer getost. Barnen älskade att mata getterna och kika på både hästar, katter och får – så där blir definitivt fler besök. Vi kommer självklart att uppdatera här på bloggen om våra olika matinspirerade besök.

Vi har försökt att hålla matlagningen mycket enkel på sommarhuset och härom kvällen blev det en enkel men mycket god kycklingsallad, enligt nedan.

  • Färdigköpt grillad kyckling
  • Romansallad
  • Gurka
  • Tomat
  • Röd lök och gräslök som skurits smått och var kvar från sillunchen dagen innan
  • Snabbvariant av fusk-caesar – vanlig majonnäs eller äggfri vegansk majonnäs med parmesan och vitlök i, (vill du slå på stort så har vi såklart recept på riktig caesnardressing)
  • Krutonger på kavringbröd (som blivit över från i julas och frysts in – tog fram brödet och skar upp i små bitar och rostade av i ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter, blanda upp med olivolja och flingsalt innan du kör in i ugnen)

/Fredrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s