Glutenfri rabarberpaj

 

Har du rabarber kvar så testa denna paj, har  du dessutom en glutenfri vän passar det perfekt att bjuda in till lite fika!

Du behöver:
150 g smör
1 3/4 dl socker
2 dl havremjöl, mixa havregryn
3 dl mandelmjöl
2 1/2 dl maizena
1 tsk vaniljsocker
3 rabarberstjälkar
2 dl jordgubbar
2 msk socker
Ev vit choklad att riva över

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, socker, havremjöl, mandelmjöl, maizena och vaniljsocker så det blir en smulig deg. Ta en pajform och tryck ut hälften av degen i botten. Skala och skär rabarberna i 1/2 cm breda slantar. Snoppa och skiva jordgubbarna. Vänd bitarna i strösockret och lägg det sedan i formen. Fördela resten av degen som smulpaj uppepå. Om du som jag gillar vit choklad så kan det vara ett tips att riva det över. In i mitten av ugnen i ca 45-50 minuter. Skydda med aluminiumfolie om den får mycket färg.  Låt den svalna lite innan servering. Passar även väldigt bra att servera kall. Glass eller vaniljsås till är klockrent!

/Nicklas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s