Grillad sparris, bakat ägg, rökt gräddfil, syrad rödlök, kavringskrutonger och sikrom

vit-sparris

En supergod förrätt som funkar grymt att äta på minglande fot. Den kräver lite förberedelser och pill, men jag lovar att det är värt det, den är supergod och en garanterad succé. Rökt gräddfil gör du med en rökpistol alt. smaksätter den med lite rökessens eller lite rökt paprikapulver. Rätten  fick jag inspiration till efter en middag på restaurang Relae i Köpenhamn där vi serverades sparris på ett lite liknande vis.

Per person behöver du:
1 ägg – bakat alt. pocherat ägg, cirkulerat 64 gradigt eller riktigt löskokt
1 msk gräddfil, naturell eller rökt
1 msk sikrom eller annan fiskrom
1 msk syrad rödlök
1/2 msk små kavringskrutonger / crunch
2 st vita sparrisar, skalade

I en liten burk eller skål så lägger du i ägget, toppar med gräddfil, fiskrom, rödlök och kavringskrutonger. Grilla sparrisen. När du äter så doppar du sparrissen i burken, rör om och använder sparrissen som en sked som du biter av och tuggar i dig. Supergott!!

/Fredrik

sparris

rökig-gräddfil

One thought on “Grillad sparris, bakat ägg, rökt gräddfil, syrad rödlök, kavringskrutonger och sikrom

  1. Pingback: Massor av grillinspiration | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s