En supergod förrätt som funkar grymt att äta på minglande fot. Den kräver lite förberedelser och pill, men jag lovar att det är värt det, den är supergod och en garanterad succé. Rökt gräddfil gör du med en rökpistol alt. smaksätter den med lite rökessens eller lite rökt paprikapulver. Rätten fick jag inspiration till efter en middag på restaurang Relae i Köpenhamn där vi serverades sparris på ett lite liknande vis.
Per person behöver du:
1 ägg – bakat alt. pocherat ägg, cirkulerat 64 gradigt eller riktigt löskokt
1 msk gräddfil, naturell eller rökt
1 msk sikrom eller annan fiskrom
1 msk syrad rödlök
1/2 msk små kavringskrutonger / crunch
2 st vita sparrisar, skalade
I en liten burk eller skål så lägger du i ägget, toppar med gräddfil, fiskrom, rödlök och kavringskrutonger. Grilla sparrisen. När du äter så doppar du sparrissen i burken, rör om och använder sparrissen som en sked som du biter av och tuggar i dig. Supergott!!
/Fredrik
En kommentar Lägg till din