Ugnsrostad sparris och broccoli med citron och parmesan till smörstekt kolja

Att köra broccoli och sparris i ugnen såhär, med olivolja, salt och vitlök och sen bara pressa citron över är så oerhört gott! Ofta så är det enkla det allra godaste. Inspirationen kommer från Fredriks Torsk med misomajonäs, riven pepparrot och rostad broccoli . Vi serverade även kokt potatis till, men det är inte nödvändigt.

2 st broccoli
500 g grön sparris
1/2 st citron
1/2 kruka basilika
parmesan
olivolja
1 vitlöksklyfta
Salt

600 g kolja, kummel eller exempelvis torsk (helst färsk)
Vetemjöl
Smör
Salt och peppar

Majonäs (se recept på en supersnabb majo som finns med i detta recept)

Sätt ugnen på 275 grader. Dela broccolin i mindre buketter (ta med stjälken också) och skär bort delen längst ner på sparrisen. Lägg grönsakerna i en långpanna och ringla olivolja över. Blanda runt med riven vitlök och salt. Rosta i ugnen ca 10 min. Blanda i basilika, pressa citron och hyvla parmesan över när de är klara.

Dela fisken i portionsbitar. Salta varje bit, vänd i mjöl och stek i smör tills fisken är klar.

Servera grönsakerna med fisken och majonäs, gärna lite extra parmesan att riva över också samt ev potatis.

/Rikard

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s