Att köra broccoli och sparris i ugnen såhär, med olivolja, salt och vitlök och sen bara pressa citron över är så oerhört gott! Ofta så är det enkla det allra godaste. Inspirationen kommer från Fredriks Torsk med misomajonäs, riven pepparrot och rostad broccoli . Vi serverade även kokt potatis till, men det är inte nödvändigt.
2 st broccoli
500 g grön sparris
1/2 st citron
1/2 kruka basilika
parmesan
olivolja
1 vitlöksklyfta
Salt
600 g kolja, kummel eller exempelvis torsk (helst färsk)
Vetemjöl
Smör
Salt och peppar
Majonäs (se recept på en supersnabb majo som finns med i detta recept)
Sätt ugnen på 275 grader. Dela broccolin i mindre buketter (ta med stjälken också) och skär bort delen längst ner på sparrisen. Lägg grönsakerna i en långpanna och ringla olivolja över. Blanda runt med riven vitlök och salt. Rosta i ugnen ca 10 min. Blanda i basilika, pressa citron och hyvla parmesan över när de är klara.
Dela fisken i portionsbitar. Salta varje bit, vänd i mjöl och stek i smör tills fisken är klar.
Servera grönsakerna med fisken och majonäs, gärna lite extra parmesan att riva över också samt ev potatis.
/Rikard