Bondomelett med zucchini, svartkål och keso

En matig omelett som du kan variera i det oändliga. Jag använde sånt som fanns i kylen, det är verkligen en perfekt rätt för kylskåpsrensning.

1 st zucchini
1 st gul lök
1/4 huvud färsk vitkål
4 blad svartkål
1 dl keso
8 st ägg
Salt och peppar
Parmesan

Sätt ugnen på 160 grader. Skiva zucchinin, strimla löken, skär vitkålen i mindre bitar och plocka svartkålen. Stek zucchini och lök, ha i vitkål och svartkål på slutet, salta och peppra. Vispa upp äggen och blanda ner keson, salta och peppra. Häll äggblandningen över grönsakerna och stek omeletten en stund. Rör runt med en trägaffel i början, låt omeletten sedan sätta sig. Kör in ugnen den sista tiden tills omeletten stannat (om du har en gjutjärnspanna kan du köra in hela stekpannan i ugnen). Riv över massor med parmesan när omeletten är klar.

Vi serverade med marinerade bönor, rivna morötter och alfalfagroddar.

/Rikard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s