En matig omelett som du kan variera i det oändliga. Jag använde sånt som fanns i kylen, det är verkligen en perfekt rätt för kylskåpsrensning.
1 st zucchini
1 st gul lök
1/4 huvud färsk vitkål
4 blad svartkål
1 dl keso
8 st ägg
Salt och peppar
Parmesan
Sätt ugnen på 160 grader. Skiva zucchinin, strimla löken, skär vitkålen i mindre bitar och plocka svartkålen. Stek zucchini och lök, ha i vitkål och svartkål på slutet, salta och peppra. Vispa upp äggen och blanda ner keson, salta och peppra. Häll äggblandningen över grönsakerna och stek omeletten en stund. Rör runt med en trägaffel i början, låt omeletten sedan sätta sig. Kör in ugnen den sista tiden tills omeletten stannat (om du har en gjutjärnspanna kan du köra in hela stekpannan i ugnen). Riv över massor med parmesan när omeletten är klar.
Vi serverade med marinerade bönor, rivna morötter och alfalfagroddar.
/Rikard