Asiatisk kycklingpanna med soja, ingefära och champinjoner, serveras med ananas- & gurksallad.

kycklingwok-nudlar
En kruka koriander som började sloka och en förpackning kyckling i frysen fick vara utgångspunkt för dagens middag. Jag kompletteringshandlade lite, och sen blev det en god och snabb middag. Nudlarna var superpopulära, och eftersom våra barn älskar soja så gick även sås och kyckling ner.

550-600 gr kycklingkött
4 klyftor vitlök – riven
4 cm ingefära – riven
2 st rödlökar – delas i båtar
150 gr sockerärtor – dela på mitten
250 gr champinjoner – dela i kvartar
200 gr minimajs – dela på mitten

1-2 msk matolja till stekning
1 lime – saften av
1 dl tamarisoja
2 dl vatten
1/2 dl ostronsås

1 msk maizena rörs ut i 1 msk vatten

Strimla kycklingen, alternativt köp färdigstrimlad så går det lite snabbare. Dela grönsakerna enligt ovan. Stek kycklingen i oljan på medelhög värme till kycklingen får färg. Tillsätt vitlök, ingefära, champinjoner och rödlök. Rör runt och låt steka lite till.

Slå på soja, vatten och ostronsås. Koka upp och låt koka ihop i någon minut. Red av med maizena. Pressa i en lime. Få ett uppkok och tillsätts majsen och sockerärtor. Servera med nudlar och salladen nedan.

250 gr asiatiska äggnudlar
Kokas enligt anvisningarna på förpackningen.

Sallad
Gör en sallad på grova chunks av
1/2 ananas
1/2 gurka
1 kruka koriander, grovskuren
1/2 lime, saften ifrån
1 tsk flingsalt

/Fredrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s