Vegobert-macka – vegansk macka

Se en film hur vi gör Vegobert-mackan i samarbete med Vegodag!

8 skivor surdegsbröd
Ca 5 msk tartex organic vegetarian paté naturell
1 rödlök, skalad
1 lime
2 avokado
100 gr. Rökta mandlar
Flingsalt och svartpeppar
Olivolja till stekning

Skiva rödlöken tunt på en mandolin eller för hand, pressa över limesaften och massera  in lite lätt. Krossa mandlarna grovt, dela avokadon, gröp ur och skiva tunt. Gnid in brödskivorna med olivolja, stek brödskivorna i en stekpanna på medelhög värme tills gyllenbruna på bägge sidorna. Fördela och  bred ut Tartex på ena sidan på alla brödskivorna. Lägg skivorna av en halv avokado på fyra brödskivor, fördela sedan nötterna och löken ovanpå detta. Salta och peppra och lägg sedan en brödskiva ovanpå, tryck ihop, vik in i smörpapper och dela mittöver. Ät och njut!

/ Fredrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s