Panerad torskrygg med tomat & champinjonkompott


Den här rätten är en blandning mellan rätten Sigtunagös och en kylskåpsrensning.

Panerad torskrygg
4st torskloins
2 ägg
Mjöl
Ströbröd eller panko till panering
Smör och olja

Dubbelpanera fisken, först mjöl, sen i ägget och sist i ströbrödet. Stek på medelhög värme i smör och lite olja till den får en fin färg. Salta och peppra. Fisken ska ha en innertemperatur på ca 45 grader. Lägg fisken i ugnen på ca 80 grader under tiden du gör kompotten.

Tomat & champinjonkompott
5 tomater
En ask champinjoner, ca 250g
2 salladslökar
1 chalottenlök
1/4 huvud romansallad
Skvätt vitt vin
Koriander
Timjan
Dill
salt och peppar

Skålla och skala tomaterna. Skär dem i klyftor och skär bort inkråmset. Skär ner tomaterna i mindre bitar. Kvarta champinjonerna. Hacka schalottenlök. Skär ner salladslök och romansallad.
Stek schalottenlöken och champinjonerna på hög värme, bränn av med en skvätt vitt vin. Lägg i tomarena, sväng om lite grann och smaka av med salt och peppar. Lägg sedan i salladslök, romansallad, koriander och timjan. Låt det få ett uppkok och det är klart att servera.

Låt det smaka!
/Nicklas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s