Den här rätten är en blandning mellan rätten Sigtunagös och en kylskåpsrensning.
Panerad torskrygg
4st torskloins
2 ägg
Mjöl
Ströbröd eller panko till panering
Smör och olja
Dubbelpanera fisken, först mjöl, sen i ägget och sist i ströbrödet. Stek på medelhög värme i smör och lite olja till den får en fin färg. Salta och peppra. Fisken ska ha en innertemperatur på ca 45 grader. Lägg fisken i ugnen på ca 80 grader under tiden du gör kompotten.
Tomat & champinjonkompott
5 tomater
En ask champinjoner, ca 250g
2 salladslökar
1 chalottenlök
1/4 huvud romansallad
Skvätt vitt vin
Koriander
Timjan
Dill
salt och peppar
Skålla och skala tomaterna. Skär dem i klyftor och skär bort inkråmset. Skär ner tomaterna i mindre bitar. Kvarta champinjonerna. Hacka schalottenlök. Skär ner salladslök och romansallad.
Stek schalottenlöken och champinjonerna på hög värme, bränn av med en skvätt vitt vin. Lägg i tomarena, sväng om lite grann och smaka av med salt och peppar. Lägg sedan i salladslök, romansallad, koriander och timjan. Låt det få ett uppkok och det är klart att servera.
Låt det smaka!
/Nicklas
En kommentar Lägg till din