Linguine med valnötter, grönkål, citron och parmesan – snabb vardagspasta

pasta-grönkål

Pasta är nåt som alltid går hem i vår familj. I dag blir det en snabb och god vegetarisk variant. Under tiden som pastan kokar så förbereder du resten, och sen rör du ihop allt på fem minuter. Allt som allt så har du middagen färdig på 20 minuter.

60 gr valnötter
200 gr grönkål, tvättad
75 gr avrunna soltorkade tomater
4 st vitlöksklyftor
2 msk olja ifrån de soltorkade tomaterna
1 msk kallpressad olivolja av bra kvalitet
1 st citron, saften ifrån
80 gr parmesanost
Flingsalt och svartpeppar

250 – 300 gr linguine (mängden är beroende på lite hur stora ni är i maten)

Börja med att koka pastan enligt paketets anvisningar. Under tiden så drar du kålen från stjälken i grova bitar. Skiva vitlöken tunt, strimla tomaterna, grovkrossa nötterna och hyvla osten.

När pastan kokat klart så häll av den, skölj och torka ur kastrullen. Sätt tillbaka kastrullen på medelhög värme, tillsätt oljan ifrån tomaterna, vitlöken och valnötterna. Låt detta bli lätt rostat och tillsätt sedan kålen och tomaterna, fräs under omrörning ca 30 sekunder, pressa över citronsaften ock blanda ner pastan. Tag av från värmen och tillsätt olivolja och parmesan samt krydda upp med salt och peppar, rör runt och servera!

/Fredrik

grönkål

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s