Kycklingburgare

DSC_3393

”Det här var till och med godare än vanliga hamburgare”och ”Den här maten ska jag önska på min födelsedag” var två av betygen från barnen när vi åt dessa burgare (observera att födelsedagen är om 10 månader och önskningen ändrades redan dagen efter när vi åt fish tacos…). Vi gjorde det enkelt denna gång och köpte hamburgerbröd och dressing, ibland tar även vi kockar genvägar…

800 g kycklingfärs
1 msk salt
2 tsk lökpulver
2 tsk paprikapulver
3 msk rapsolja eller annan neutral olja
2 st ägg

Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla ingredienser och forma till biffar. Stek biffarna i stekpanna så de får fin färg. Lägg över i en ugnsform och kör i ugnen ca 10-15 min, innertemperaturen ska vara minst 70 grader. Ett tips är att servera hamburgarna i kaffefilter, som hamburgerfickor. Fungerar super!

Vi serverade med:

Krispsallad
Tomater
Blåmögelost
Bacon
Rödlök
Dressing
Ketchup
Dijonsenap
Bröd

/Rikard

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s