Chili på jackfruit

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Är man sugen på en chili och vill välja att göra den vegetarisk så är detta ett bra alternativ. Jackfruiten gör att man får en ”schysst” känsla i chilin. Den hittas lättast i asiatiska butiker. Väl värt att prova även om man älskar den klassiska med kött!


Du behöver:
1 burk jackfruit, omogen i saltlag
1 gul lök
1 vitlök
1 flaska öl 33 cl, gärna mörk
1 msk rökt paprikapulver
1 burk vita bönor
2 msk tomatpuré
1 tsk mald koriander
1 dl sweet baby rays barbequesås
(ev passerade tomater)
Salt och svartpeppar

Öppna och häll av jackfruiten. Fräs tillsammans med lök, vitlök, koriander och paprikapulver i några minuter. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med. Häll på ölen och låt koka ner till ca hälften av ölen återstår. Tillsätt barbequesåsen och låt puttra på låg värme ca 10-15 minuter. Häll av och skölj bönorna, tillsätt dessa i chilin och smaka av med salt och peppar. Vill du ha mer sting så tillsätter du chili.Känns chilin för tjock kan du späda den med vatten eller passerade tomater.

Vi serverade det i hemgjorda tortillabröd tillsammans med tillbehören majs, gurka, tomat, salladslök, koriander, cremé fraiche,ostgratinerade nachochips.

/Nicklas

One thought on “Chili på jackfruit

  1. Pingback: Taco-feeling på en fredag | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s