Karré med rostade rotfrukter, honung och senap

dsc_3312

Många har svårt för fläskkarré, men rätt tillagad och med schyssta tillbehör är det en höjdare. När fläskkarré tillagas hel på det här viset blir den saftig och får väldigt mycket smak, så testa! Barnen ratade rotfrukterna, förutom potatisen men gillade köttet mycket. Den tar en stund i ugnen, men lagar sig själv så du hinner slänga in en tvätt, röja köket och duka under tiden.

600 g fläskkarré i bit
2 stora rödbetor
1/2 st kålrot
4 st potatisar
1 st lök
Olivolja
Ca 1 msk honung
2 msk grovkornig senap
Smör
Salt och peppar

Börja med att skära rotfrukterna grovt och lägg i en långpanna, gärna med bakplåtspapper i så blir det lättare att ta hand om plåten sedan. Blanda med olivolja, salt och peppar och kör ca 50 minuter i 180 grader. Vänd runt rotfrukterna då och då. När det är ca 5 minuter kvar på rotfrukterna ringlar du honung över och kör in i ugnen sista minuterna.

Fläskkarrén delas i två tjocka bitar som bryns i rikligt med smör, salta och peppra. Om du har en gjutjärnspanna som tål ugn, så är det bara att köra in stekpannan i ugnen och låta karrén stekas färdigt i ugnen ca 15 min tillsammans med rotfrukterna (innertemperatur knappt 70 grader). Lägg annars över karrén i en ugnsform. När karrén är klar låter du den ligga kvar ca 10 minuter i stekpannan (eller ugnsformen) för att vila. Ta upp karrén och vispa ner senapen i stekskyn som karrén släppt, såsen är klar. Skär upp köttet i skivor och lägg på rotfrukterna, servera såsen till.

/Rikard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s