Belugalinser med grönkål, tomat, fetaost och oliver

dsc_3335-2

Många efterfrågar schyssta vegetariska rätter (som inte är pasta eller risotto…). Den här linsragun blir särskilt god eftersom linserna fräses med lök, vitlök och tomater innan de kokas i buljong, så linserna får ordentligt med smak. Barnen är uppvuxna med bönor och linser och brukar oftast gilla det, 3-åringen åt bara linser och petade ut resten som han tyckte var blä. Till detta bakade jag ett riktigt gott bröd. Jag använde pizzadegen och gjorde två runda, ganska platta kakor och gräddade i 10 minuter. Efter 5 minuter penslade jag på ordentligt med olivolja blandad med riven vitlök. Brödet blev sjukt gott!!

4 dl belugalinser
ca 7 dl buljong (kycklingbuljong, grönsaksbuljong eller miso passar bra)
½ st gul lök
1 st vitlöksklyfta
2 st tomater
Ett par nävar grönkål
1 pkt fetaost
Oliver, typ kalamata passar bra
1 pkt körsbärstomater
Ett par vårlökar
Gärna någon färsk ört, jag använde timjan
Olivolja
Salt och peppar

Börja med att fräsa linserna i olivolja i en stekpanna, tillsätt hackad lök och vitlök och fräs med. Skär under tiden tomaterna i tärningar och ha även i det en stund så de blir mjuka. Häll då på buljongen så det täcker linserna, spara resten och häll på vartefter det behövs mer vätska. Låt puttra tills linserna är klara. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner grönkålen, halverade körsbärstomater och färska örter. Smula över fetaost och strö över strimlad vårlök och oliver. Klart!

/Rikard

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s