Risnudlar med marinerad tofu och cashewnötter

dsc_3064

En schysst fräsch asiatisk vegorätt med lime och soja som vi alla gillade.

4 port risnudlar
250 g tofu
1/2 dl soja
1/4 dl sweetchilisås
2 st lime
1 bit rättika
2 st morot
3 st vårlökar
Färsk koriander
50 g cashewnötter

Blanda soja med skalet och saften från limen och sweetchilisås. Tärna tofun och låt tofun marineras i blandningen under tiden du fortsätter med resten. Koka risnudlarna. Hyvla rättika och morot tunt på längden med mandolin (enklast) eller med osthyvel. Strimla löken. När risnudlarna kokat färdigt sköljer du dem i kallt vatten och blandar sedan med grönsaker och tofu med marinad. Strö över hackade cashewnötter och färsk koriander.

/Rikard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s