Löjromsdipp – ett lyxigare alternativ till chipsen

hangd-graddfil

Vi fick denna dipp på nyårsafton hemma hos familjen Wiclunds. Så god så vi snodde idén direkt. Denna dipp är lite lyxigare och är kanon att bjuda på som tilltugg till lite bubbel när gästerna kommer över. Och dippen är supergod till lantchips.

2,5 dl gräddfil (häng den för fastare dipp)
1 kruka gräslök
50 gr löjrom alternativt sikrom
Salt och peppar
Citronskal 1 liten eller en halv stor
Ev. lite citronsaft

Låt gräddfilen hänga av i ett kaffefilter under minst en timme, gärna längre om tid finns. Blanda ihop ingredienserna och smaka av med salt, peppar och citronskal (och ev. lite citronsaft).

/Fredrik

lojrom

2 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s