Snabbt och enkelt – tomatbakad torsk med pastapesto 

I dag blev det en snabb och enkel fiskrätt som blev supergod. Jag använde ett fiskblock som jag tinat i kylen över natten, men du kan använda ex. torskrygg eller lax också. Jag gjorde egen pesto idag, vilket är att föredra smakmässigt, men har du riktigt bråttom så använd färdig pesto. Sixten var inte så förtjust i hela rätten, men pasta går alltid hem. I och med att Sixten bara åt pasta så gjorde självklart Lo likadant.

400 gr torskblock (tinad) eller annan fisk
2 – 3 st tomater, ca 300 gr
100 gr. riven ost
30 gr smör
Salt och peppar

300 gr. pasta, ex. strozzapreti.
1 1/2 dl pesto, gärna hemgjord,  använd detta recept men byt ut rucolan mot basilika

Sätt ugnen på 175 grader varmluft

Lägg smöret i botten på en ugnsfast form, lägg fisken ovanpå, salta och peppra fisken. Skiva tomaterna i centimetertjocka skivor och lägg dessa ovanpå fisken. Strö över den rivna osten och baka av i ugnen i 15 minuter.  Sätt nu ugnen på högsta grillelement och låt fisken gå 5 minuter till, kontrollera så att innertemperaturen är 43 grader. Under tiden som fisken bakas i ugnen så kokar du pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda upp den kokta pastan med peston.

/Fredrik

torsk-i-ugn.jpg

One thought on “Snabbt och enkelt – tomatbakad torsk med pastapesto 

  1. Pingback: Veckomatsedel – veckan före löning | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s