Bräserad fläskkarré med citron, vitkål och dill

dsc_2847

En middagsrätt som räcker till många, ca 10 personer eller så laddar du frysen med matlådor. Det är en flirt med både kålpudding och dillkött som blev fantastiskt gott. Den tar en stund i ugnen, men då passar det fint att röja undan i köket under tiden. Vi serverade potatismos till.

1 1/2 kg hel fläskkarré
1/2 dl vetemjöl
3/4 litet vitkålshuvud
2 st gula lökar
2 st citroner
2 msk socker
3 dl kycklingbuljong
Salt
Smör
Dill

dsc_2823

Tärna köttet i grova bitar, 3-4 cm. Pudra mjölet över köttet. Bryn köttet i smör i en stekpanna, salta och peppra. Lyft upp köttet och lägg i en ugnsform. Pressa citronerna i stekpannan och vispa ur med kycklingbuljongen. Häll såsen över köttet. Skär vitkål och lök grovt. Stek i smör och pudra över salt (ca 1 msk) och socker. Lägg på vitkål och lök på köttet. Kör i ugnen 160 grader ca 45 minuter. Rör om några gånger under tiden. Toppa med dill innan servering. Smaklig måltid!

/Rikard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s