Tomat- och pestobakad rödspättafilé 

rodspatta

I dag bjuds på en riktigt snabb och enkel vardagsrätt, en god fiskrätt med italienska smaker. Om du börjar med att sätta på potatisen så är fisken klar så gott som samtidigt med potatisen. Rätten gick hem hos hela familjen, även om vi vuxna och Lo uppskattade den lite mer än Sixten.

Sätt ugnen på 235 grader varmluft

560 gr rödspättafilé el. annan fisk
1 dl pesto – gärna egengjord pesto
250 gr färska tomater
1 dl créme fraiche
50 gr färsk babyspenat
50 gr riven ost

Lägg ut spenaten i botten på en ugnsfast form. Rulla ihop rödspättafiléerna en och en och lägg ovanpå. Mixa samman tomater, pesto och créme fraîche. Slå såsen över fisken och fördela osten ovanpå. Kör i ugnen 15 minuter. Servera med exempelvis kokt eller pressad potatis och en fräsch sallad.

/Fredrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s