Köttfärsrätt som barnen gillade, att vara med och laga mat och få knäcka ägget som ska vara i biffen var en höjdpunkt. Vi serverade biffarna med persiljesmör och ugnsrostade grönsaker.
Färsbiffar
500 g nötfärs
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 msk sriracha chilisås
1 ägg
ca 2 msk ströbröd
Mixa lök, vitlök, ägg, sriracha till en puré. Blanda färsen med ströbrödet och purén till en smet, låt det vila i kyl ca 5 min så ströbrödet hinner svälla lite. Forma biffar i önskad storlek och stansa sedan ut ett hål i mitten av biffen ca 4-5 cm i diameter. Hetta upp en stekpanna, klicka i lite smör och lägg sedan ner ”biffringarna”. Knäck ett ägg i varje hål och stek på medelhög temperatur tills det går att vända biffarna ca 5-6 min. Vänd och stek klart biffarna.
Persiljesmör
Näve persilja
200 g smör
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
1 msk olivolja
Mixa allt väl och smaka av med salt och peppar, servera det gärna rumstempererat.
Lycka till!
/Nicklas
En kommentar Lägg till din