Små rårakor med tillbehör

Har du ett plättjärn så kan jag varmt rekommendera att göra små rårakor och servera i järnet med de klassiska tillbehören crème fraiche, löjrom och rödlök. Garnera gärna med citron och dill.

Snyggt och riktigt gott!

Skala och riv potatisen på fina sidan av rivjärnet. Krama ur vätskan från potatisen och stek sedan i smör i järnet på medelhög temperatur. Vispa upp creme fraichen med elvispen. Ta en tesked och håll under varmt vatten och försök att forma ”ägg” av den vispade crème fraichen, lägg den på rårakorna, gör samma sak med löjrommen.Garnera med finskuren rödlök, dill och citron.

Lycka till!
/Nicklas

 

2 thoughts on “Små rårakor med tillbehör

  1. Pingback: Tips och inspiration inför nyårsmiddagen | 3 kockar 7 kids

  2. Pingback: Inspiration till påskbordet – smått och gott för hela familjen | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s