Risgrynsgröt som i Chateau Kärrtorp

Alla i vår familj är barnsligt förtjusta i ”tomtegröt”. Varje söndag görs en laddning som sedan äts upp under veckan. Med mycket socker och kanel!

4 dl grötris
1 l vatten
1 l standardmjölk
2 msk hemgjort vaniljsocker, alt. 2 msk strösocker och 1 krm vaniljpulver
1 tsk salt
3 kanelstänger

Blanda allt utom mjölken i en kastrull och koka upp. Låt sedan småputtra på svag värme under lock i 20 minuter, rör om några gånger under tiden. Tillsätt mjölken, koka upp och låt småputtra på låg värme i 20 minuter. Rör om då och då under tiden så det inte bränns vid. Tag gröten från värmen och låt vila under lock 10 minuter. Njut med socker, kanel och mjölk.

Vi har hört rykten om att en kan göra gröt i tryckkokare så vi ser fram emot att familjen Wicklund provar det och rapporterar.

/Fredrik

kanel

One thought on “Risgrynsgröt som i Chateau Kärrtorp

  1. Hej jag lärde av mor att koka i sängen ,kok upp gryn vatten när de kokt ihop slå på mjölk o låt det koka upp.
    under tiden har jag ett täcke o tidningar när grytan kokar sätter jag den här o packar in färdig efter 4 tim!!!energisnålt o lätt hälsning Nogersund man kan ju göra en koklåda av frigolit okså

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s