Linguine bolognese-högrevsbolognese

dsc_2175

Detta är en favorit i familjen, högrevsbolognese med pasta och maaaaaassor med parmesan. I tryckkokaren tillagas den på 75 minuter, jämfört med ca 4 timmar i vanlig kastrull. Enorm skillnad! Det här blir en rejäl laddning, perfekt att laga på helgen och frysa in till senare i veckan.

3 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 morötter
1 stjälk selleri
140 g barcon
1,3 kg högrev
Rödvin (ca 2-3 dl)
3 burkar krossade tomater
Salt och peppar
Smör

Pasta-vi valde linguine denna gång.
Parmesan

Börja med att skära högreven i 2-3 cm stora bitar. Hacka löken, morötterna och sellerin grovt. Skiva vitlöken och strimla baconet. Bryn köttet i smör i omgångar. Lägg över till tryckkokaren eller grytan som det sedan ska tillagas i. Stek sedan lök, grönsaker och bacon och lägg över. Salta och peppra och häll på vin och krossade tomater. Låt puttra tills köttet är mört och fint. I tryckkokare ca 45 minuter och sedan 30 minuter utan lock, i kastrull ca 4 timmar. Servera med pastan och såklart parmesan!

När maten lagar sig själv kan man lägga sig på soffan en stund… NOT!

dsc_2137

/Rikard

 

One thought on “Linguine bolognese-högrevsbolognese

  1. Pingback: Veckomatsedel v 38 | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s