Rostad rotselleri, ugnsbakade rödbetor med getost och bulgur


Ett lite annorlunda inlägg, lite tips och inspiration förhoppningsvis. Jag köpte rotsellerihuvuden som jag ugnsbakade. Det är riktigt gott! Man kan göra så mycket av dem, så passa på att baka flera huvuden när du väl gör det. Det blev två olika rätter av denna omgång. Den första blev då detta, vegetarisk variant och jag tog lite av vad vi hade hemma. Det andra blev en soppa som kommer senare i veckan. Mängderna styr du efter hur många ni är, vad du har hemma och vad du är sugen på.

Jag använde:
Rotselleri med smör till bakningen
Rödbetor, färdigkokta
Getost
Bulgur med ev smaksättning
Ruccola

Sätt ugnen på 150 grader. Skölj och tvätta rotsellerin, skär bort det delarna som var jordiga. Lägg dem i en ugnsform och lägg smöret över dem. Smöret smälter och då ”öser” du rotsellerin.  Jag öste varje tionde minut och snurrade på dem några gånger. Efter 1,5 timme ungefär skruvade jag upp värmen till 200 grader så de fick lite färg också. Totalt var de i ugnen 2 timmar. Ta till vara på det goda smöret, ringla det över maten på tallriken, gott!

När rotsellerin gottade sig i ugnen förberedde jag tillbehören; röbetor som jag delade i bitar och skar getost över, detta gratinerades innan servering.
Bulgur, tips, hetta upp pannan ordentligt och tillsätt den mängd bulgur du ska koka, rosta bulguren tills den blir gyllenbrun. Tillsätt sedan vätskan och koka som vanligt. När jag kokar bulgur gör jag en buljong som kan vara tex; vatten, koncentrerad kycklingbuljong, citronsaft och riven vitlök.


Testa dig fram och du får en riktigt god middag! Lycka till!

/Nicklas

2 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s