Att rosta paprikan ger en helt annan smak och karaktär och det är lätt att göra. Om du inte vill eller hinner rosta själv går det också att köpa färdig på burk.
500 g pasta, vi använde Mezze maniche från De Cecco
5 röda paprikor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
1 burk krossade tomater av god kvalitet
Örter, vi använde persilja och timjan
Olja, exempelvis olivolja eller rapsolja
Salt och peppar
Parmesan
Börja med att rosta paprikan. Halvera dem och gnid in med olja och rosta sedan i 250 grader under ca 20 min. Lägg dem i en plastpåse som stängs ca 15 min. Ta ur dem och gnid loss skalet. Hacka lök och vitlök och skär champinjonerna i kvartar. Stek champinjoner i olivolja så de får ordentligt med färg, tillsätt löken och fräs med. Ha sedan i paprikan och krossade tomater. Låt puttra en stund och tillsätt hackade örter mot slutet.Smaka av med salt och peppar. Blanda upp med pastan och mozzarella som delats i bitar med händerna. Servera med shitloads av parmesan!
/Rikard
5 kommentarer Lägg till din