Tips! Gör din egen buljong

 

 

Jag kokade fläsklägg i helgen och då plockade jag bort skinn och ben innan servering. Istället för att kasta det så gjorde jag en egen buljong, det är lätt, testa! Skinn och ben la jag i en gryta och slog på vatten. Delade en morot och en gul lök som jag la med ner. Lät det sedan småputtra med lock i två-tre timmar. Låt det svalna och sila sedan buljongen. Vill du ha en mer koncentrerad buljong så kokar du ner mängden lite till. Denna buljongen passar perfekt till tex ramen eller rotmos.

Lycka till!

/Nicklas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s