Lins- & morots soppa


Nu när det är höst är det så gott med soppa, denna mustiga soppa är också mättande. Gott och enkelt att även värma upp dagen efter.

Du behöver:
155 g röda linser
400 g tärnad kokt potatis
155 g hackad gul lök
80 g olivolja
25 g vitvinsvinäger
2,5 dl yoghurt
2 liter vatten
10 g vitlök
15 g spiskummin
5 g gurkmeja
10 g salt
25 g grönsaksbuljongpulver
300 g grovriven morot


Jag förberedde allt innan jag svängde ihop soppan.

Börja med att mixa hälften av de torra linserna till ett pulver/mjöl.

Fräs löken och kryddorna ordentligt i oljan så smakerna kommer fram. Tillsätt linsmjölet, linserna och morötterna. Låt det fräsa med en stund och häll sedan på vatten och buljongpulvret och låt det koka tills linserna är mjuka. Tillsätt den tärnade potatisen, yoghurten och vinägern mot slutet. Ev kan det behövas lite extra salt, smaka av efter eget tycke och smak.

Jag serverade soppan med en klick krämig grekisk yoghurt, samt en halloumitoast. Vanligt toastbröd med tunt skivad halloumi som jag stekte i smör.

/Nicklas

7 thoughts on “Lins- & morots soppa

  1. Verkar gott, tänker testa idag. Men… Hade varit lättare om ni angett mängden linser o kryddor i volym istf vikt:-) Skulle också önska att de recept ni publicerar ‘löpande’ sedan gick att hitta i Arkiv, eller är det kanske jag som gör något fel när jag söker? Tack för mycket inspirerande blogg!

    Gilla

    • Tack!
      Den ligger under sparad i arkivet under vegetariska rätter, titta in där.
      Det ska vi tänka på, nästa gång ska vi gör soppan ska vi mäta upp! Det är på grund av att grundreceptet är ett storkok och då utgår man ifrån vikt för att det då är enklare. Lycka till!

      Gilla

  2. Pingback: Veckomatsedel – veckan före löning | 3 kockar 7 kids

  3. Pingback: Veckomatsedel v 45 | 3 kockar 7 kids

  4. Pingback: Veckomatsedel vecka 51 | 3 kockar 7 kids

  5. Hej! Provade att göra denna soppan. Jag tror proportionerna är fel, ska det vara 1 liter vatten istället för två? Den blev nämligen väldans blaskig och smakade mest vatten.

    Gilla

    • Hej, tack för din återkoppling och att du tar tiden att höra av dig. Nu va det ett tag sedan jag gjorde soppan men går självklart att minska vattenmängden om man upplever den blaskig. Vi ska uppdatera receptet med att det är viktigt att fräsa kryddorna så man får fram smakerna ordentligt.
      /Nicklas

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s