Asiatiska kycklingfärsbullar med soja- och ingefärsnudlar

3kockar-3

Lady och Lufsen asianstyle! Oerhört uppskattat av hela familjen. Ett barn fick med sig i en matlåda att äta i bilen på väg till scouterna. Så kan det bli ibland när tiden är knapp.

Nudlarna

400 g äggnudlar eller risnudlar
3 st morot
1/4 bit vitkål
1 st gurka
1/2 dl japansk soja
1 st lime
1 bit ingefära
1 tsk fisksås
1 msk honung
Färsk koriander

Kycklingfärsbullar

500 g kycklingfärs
1 st vitlöksklyfta
1 ägg
1/2 tsk sambal oelek
2 tsk salt
Matolja till stekning

3kockar-2.jpg

Börja med att koka nudlarna enligt förpackningen. Strimla vitkålen, hyvla gurka och morot. Blanda soja, riven ingefära, fisksås och honung med det rivna skalet från limen och pressa i saften. Blanda kycklingfärsen med riven vitlök, ägg, sambal oelek och salt. Forma bollar med en sked och lägg ner i het olja i en stekpanna. Stek tills de är klara. Tänk på att rengöra alla redskap ordentligt. Blanda nudlar och grönsaker med såsen och lägg kycklingbullarna på. Toppa med koriander. Enjoy!

/Rikard

 

3 thoughts on “Asiatiska kycklingfärsbullar med soja- och ingefärsnudlar

  1. Pingback: Inspiration till matplaneringen | 3 kockar 7 kids

  2. Pingback: Veckomatsedel 29 april | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s