Fruset rivet äpple – superenkelt och gott som dessert eller mellanmål 

apple-i-frysen

Vill i dag tipsa om fruset rivet äpple som är ett gott och enkelt mellis. Lägg hela äpplen i frysen i minst tre timmar, jag brukar lägga in dom över natten. Ta sedan ut dom och riv på det fina på rivjärnet. Det blir väldigt kallt om handen så du kan nästan behöva ha en handske eller liknande på dig.

Konsistensen på det rivna frusna äpplet blir nästan som sorbet. Supergott att bara äta som det är till dessert eller mellanmål. Vi brukar riva upp lite äpple när barnen kommer hem från förskolan innan maten blivit klar, det är väldigt uppskattat och känns lite lyxigt för barnen. Som dessert så kan du äta det som det är eller som tillbehör till en äppelkaka eller paj. Alternativt till någon god kola eller choklad kaka / paj. Du kan även pudra över lite kanel, kardemumma eller vanilj om du vill spetsa till det lite.

/Fredrik

rivet-apple

3 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s