Lax med linguine och zucchini i ruccolapesto

lax-zuccihi

I dag blir det en väldigt snabb och god laxrätt, du har den klar på under 20 minuter. Jag har valt att strimla zucchinin i samma form som pastan och på så vis dölja den lite för mina barn som inte är superförtjusta i andra grönsaker än gurka för tillfället. På så vis kan du även bara blanda i zucchinin i den varma pastan och få riktigt goda nudlar med lite olika konsistenser. Jag använder även vår nygjorda rucolapesto, men du kan ta vilken pesto som du vill.

560 gr lax, ben och skinnfri
1 st zucchini
Ca 200 gr. linguine
Ca 2 dl rucolapesto alt. vanlig pesto – recept på egengjord hittar du här
1 citron
Salt och svartpeppar
Olivolja

Citron och västerbottenost eller parmesan till serveringen

Sätt ugnen på 120 grader varmluft.

Dela laxen i fyra bitar och lägg i en ugnsfast form med lite olivolja i botten. Finriv skalet på citronen och krydda laxen med det samt salt och peppar. Kör in fisken i ugnen ca 10-15 minuter, laxen ska ha en innertemperatur på 40-42 grader.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Strimla zucchinin med hjälp av en mandolin eller liknande, alternativt för hand. Skär så att zucchinin får mer eller mindre samma form och storlek som pastan. Blanda ner zucchinin i den varma nykokta pastan tillsammans med peston och pressa ner saften ifrån citronen. Smaka upp med salt och peppar.

Servera med hyvlad ost, (Västerbotten eller parmesan beroende på vad du använt i din pesto), och citron.

/Fredrik

017 2

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s