Ruccolapesto (eller pesto med annan valfri ört)

parmesan-ruccola

Häromdagen fick vi en bunt nyskördad ruccolasallad av Anna-Clara, mamma till två av Sixtens förskolekompisar. Salladen var riktigt pepprig, så vi beslöt oss för att göra en pesto på den ihop med en bit västerbottenost som vi hade i kylen. Det blev riktigt gott, väldigt smakrik och lite pepprig.

Detta recept kan du använda som ett grundrecept för pesto, där du kan byta ut både örter, nötter och ost efter egen smak. Du kan även göra den nötfri genom att använda solrosfrön istället.

Blir ca 3 dl.

90 gr ruccola alt. annan valfri ört (exv. basilika, persilja eller spenat)
1 vitlöksklyfta
50 gr pinjenötter alt. skalad sötmandel eller solrosfrön – gärna lättrostade
1 dl olivolja
65 gr västerbottenost alt. parmesanost
Salt och svartpeppar

Mixa (i en blender) allt utom osten till en relativt slät puré, finriv osten, tillsätt den och mixa en kort stund till. Smaka upp med salt och peppar.

/Fredrik

ruccola-parmesan

2 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s