Mera vego – chili con quorn med avokado, gräddfil och tortilla

chili

Härom veckan testade jag att göra en vegetarisk variant på chili con carne, jag bytte ut köttfärsen mot quornfärs. Konsistensen och smaken blir lite annorlunda, du kan behöva krydda lite extra. Servera gärna med gott bröd alt. tortillabröd till samt lite grönsaker och gräddfil.

Ärligt ska sägas att maten inte gick hem hos barnen, men det var en sån dag då inget skulle ha gått ner, kan ni känna igen er i det? Kanske hade gått bättre om bönorna serverats vid sidan av, vilket också är ett alternativ. Vi vuxna gillade det i alla fall, framförallt när vi kryddat på med lite extra sting.

300 gr quornfärs 1 påse
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 morot
1-3 tsk chipotle paste
2 burkar a  400 gr krossade tomater
1/2 flaska mörk öl
2 msk ketchup , gärna hemlagad
1 krm. spiskummin
1 krm. malda korianderfrön
1 msk paprikapulver
Salt och peppar
Matolja
1 röd paprika
1 burk 380 gr kokta stora vita bönor
1 burk 380 gr kokta svarta bönor
2 dl edamamebönor

Hacka löken och riv vitlöken, stek detta på medelhög värme i olja. Tillsätt quorn och fortsätt steka tills det fått färg, slå på ölen och låt koka in ca 30 sekunder. Finriv moroten. Tillsätt allt utom paprikan och bönorna. Med chipotlen så reglerar du hur stark du vill ha din chili. Låt koka samman ca 15 minuter på låg värme. Under tiden så tärnar du paprikan samt skär de grönsaker som du vill servera till. Tillsätt sedan bönor och paprika, låt sjuda ca 1 minut, smaka upp med salt, peppar och ev. mer chipotle.

/Fredrik

6 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s