Raggmunk med majs & morot och tillbehören halloumi, rödbeta och linssallad

Vegetarisk rätt som mättar bra. Gör du linssalladen så gör gärna lite extra, håller bra i kylskåpet några dagar och är så god att du gärna plockar fram den igen, eller blandar den i en grönsallad.

Raggmunkar med potatis , morot och majs
1,25 dl mjöl
2,5 dl mjölk
1 burk majs
1 ägg
100 g smör
3 medelstora potatisar
1 stor morot
salt och peppar
Ev en näve riven ost

Smält smöret. Lägg mjöl i en bunke, slå på hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Mixa majsen slät med resten av mjölken och häll det mjölblandningen. Vispa ner ägget och det smälta smöret. Skala och riv ner moroten och potatisarna på den grova sidan på rivjärnet, och tillsätt det till smeten. Salt och peppar efter smak. Här tillsätter du även osten om du önskar. Blanda allt väl, stek sedan raggmunkarna på medelhög värme.

Vi serverade med flera tillbehör,  tex denna linssalladen som du hittar här! Halloumi som jag stekte i skivor, stek på relativt hög värme så den får färg och yta innan den ”smälter”. En grön sallad. Jag köpte färdiga rödbetor för det var lite bråttom, skiva det i ca 1cm tjocka skivor och stek dem med mycket smör och vitlök och gärna rosmarin.

/Nicklas

3 thoughts on “Raggmunk med majs & morot och tillbehören halloumi, rödbeta och linssallad

  1. Pingback: Inspiration till matplaneringen | 3 kockar 7 kids

  2. Pingback: Veckomatsedel – veckan före löning | 3 kockar 7 kids

  3. Pingback: Veckomatsedel v 42 | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s