Vegetarisk rätt som mättar bra. Gör du linssalladen så gör gärna lite extra, håller bra i kylskåpet några dagar och är så god att du gärna plockar fram den igen, eller blandar den i en grönsallad.
Raggmunkar med potatis , morot och majs
1,25 dl mjöl
2,5 dl mjölk
1 burk majs
1 ägg
100 g smör
3 medelstora potatisar
1 stor morot
salt och peppar
Ev en näve riven ost
Smält smöret. Lägg mjöl i en bunke, slå på hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Mixa majsen slät med resten av mjölken och häll det mjölblandningen. Vispa ner ägget och det smälta smöret. Skala och riv ner moroten och potatisarna på den grova sidan på rivjärnet, och tillsätt det till smeten. Salt och peppar efter smak. Här tillsätter du även osten om du önskar. Blanda allt väl, stek sedan raggmunkarna på medelhög värme.
Vi serverade med flera tillbehör, tex denna linssalladen som du hittar här! Halloumi som jag stekte i skivor, stek på relativt hög värme så den får färg och yta innan den ”smälter”. En grön sallad. Jag köpte färdiga rödbetor för det var lite bråttom, skiva det i ca 1cm tjocka skivor och stek dem med mycket smör och vitlök och gärna rosmarin.
/Nicklas
5 kommentarer Lägg till din