Detta bröd bakar jag ofta och använder för att fylla med exempelvis falafel, pulled pork eller gör picknickmackor avDet blir luftigt vilket gör det lätt att skära upp för att fylla. Receptet är samma som till fredagspizzan.
320 gr ljummet vatten
50 gr olivolja
15 gr jäst
450 gr vetemjöl special
15 gr salt
Rör jästen med ljummet vatten och olivolja, ha sedan i mjöl (lite i taget). Använd gärna en hushållsassistent med degkrok, knåda annars för hand. Kör degen i ca 10 min och ha i saltet mot slutet. Jäs sedan degen i ungefär en timme under ett lock eller duk (jag brukar lägga en tallrik över bunken) eller till dess degen dubblat sin storlek.
Häll ut degen på ett ordentligt mjölat bakbord. Dela degen i 8 delar och trilla varje del till runda bollar. Låt de ligga ca 5 minuter till. Tryck ut varje del till runda kakor och lägg över på bakplåtspapper. Grädda i 300 grader, helst på baksten i 10 minuter.
/Rikard
2 kommentarer Lägg till din