En av våra favoritvegorätter som vi gör en repris av på bloggen! Hemligheten för att få falafeln så god är att använda okokta kikärtor som får stå i blöt över natten.
1 påse kikärtor (500g)
Vatten
1/2 dl olivolja
salt
svartpeppar
spiskummin
1 vitlöksklyfta
Matolja att steka i
Blötlägg kikärtorna i rikligt med vatten kvällen innan. När det är dags att tillaga falafeln häller du av blötläggningsvattnet (spara nån deciliter för att spä med) och mixar kikärtorna med olivolja och vitlök. Om smeten blir för fast kan du spä med lite av blötläggningsvattnet. Smaka av med salt, peppar och spiskummin. Forma till biffar (bollar om du har en fritös) och stek på medelhög värme i rikligt med olja (1/2 cm lager minst i stekpannan).
Servera med Turkisk yoghurt som blandas med lite olivolja, salt och peppar, dina favoritgrönsaker, persilja, avokado och baka det det här goda brödet att lägga allt i.
Mums!
/Rikard
Skulle du vilja publicera receptet på brödet du länkar till i denna post? Hittar inget recept på brödet på de.mn länken.
Tack för fantastisk inspiration.
GillaGilla
Hej jessica, tack för att du meddelade oss. Var helt säker på att jag hade receptet där. Det är nu fixat. Ha det gott!
GillaGilla