Falafel i bröd

3kockar-3

En av våra favoritvegorätter som vi gör en repris av på bloggen! Hemligheten för att få falafeln så god är att använda okokta kikärtor som får stå i blöt över natten.

1 påse kikärtor (500g)
Vatten

1/2 dl olivolja
salt
svartpeppar
spiskummin
1 vitlöksklyfta

Matolja att steka i

Blötlägg kikärtorna i rikligt med vatten kvällen innan. När det är dags att tillaga falafeln häller du av blötläggningsvattnet (spara nån deciliter för att spä med) och mixar kikärtorna med olivolja och vitlök. Om smeten blir för fast kan du spä med lite av blötläggningsvattnet. Smaka av med salt, peppar och spiskummin. Forma till biffar (bollar om du har en fritös) och stek på medelhög värme i rikligt med olja (1/2 cm lager minst i stekpannan).

3kockar

Servera med Turkisk yoghurt som blandas med lite olivolja, salt och peppar, dina favoritgrönsaker, persilja, avokado och baka det det här goda brödet att lägga allt i.

3kockar-2

Mums!

/Rikard

3 thoughts on “Falafel i bröd

  1. Skulle du vilja publicera receptet på brödet du länkar till i denna post? Hittar inget recept på brödet på de.mn länken.

    Tack för fantastisk inspiration.

    Gilla

  2. Pingback: Veckomatsedel för v 7 | 3 kockar 7 kids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s