Det här var en riktig hit hos Wicklunds! Snabbare att göra än man kan tror. Det var så gott med pastan blandad med den gräddiga såsen som tagit smak av frikadellerna som kokats i den. Fast det hade förstås varit ännu godare om kocken haft i rätt mängd salt, nu blev det visst det dubbla. Oooops! Receptet har den rätta mängden salt, jag lovar.
500 g lammfärs (det går även bra med nötfärs eller kalvfärs)
2 st ägg
1/2 msk salt
svartpeppar
rivet skal av 1 citron
Några kvistar timjan
1/2 gul lök
2 st vitlöksklyftor
1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande
Saften av 1/2 citron
5 dl grädde
smör
250 g sockerärtor eller sugarsnaps
500 g pasta-vi använde Bucatini som passar bra till krämig sås
Parmesan
Börja med att blanda färsen. Lammfärs blandas med ägg, salt, peppar och citronskal. Koka upp pastavatten. Hacka lök och vitlök och fräs i smör. Pressa över citron och låt koka in. Häll på grädde och ha i buljong. Låt koka ihop. Använd en sked och handen (blöt både sked och hand innan) för att snabbt forma frikadellerna som läggs ner i såsen. Vänd dem efter stund och låt dem bli klara i såsen. Skär sockerärtorna i grova bitar och ha i dem innan servering. Servera frikadellerna i såsen med nykokt pasta och såklart shitloads med parmesan. Smaklig spis!
/Rikard
5 kommentarer Lägg till din