***Detta inlägg är ett samarbete med Stenbolaget***
Det bakas en hel del pizza och bröd hos oss kockar. För att få till den där riktigt krispiga botten på pizzan och göra brödet luftigare med en godare skorpa (där mycket av smaken sitter) krävs en baksten eller pizzasten som det också kallas.
Det finns många varianter på marknaden i alla prisklasser, det kan vara svårt som konsument att välja. En massiv sten, exempelvis i granit är ett bra val. Den blir varmare än en sten som är mer porös, håller värmen bättre och är mer hållbar.
10 recept som blir extra bra med baksten:
- Levain – världens godaste bröd?
- Löjromspizza – perfekt som snacks eller som alternativ förrätt
- Fredagspizzan
- Almas sirapslimpa
- Hamburgerbröd-brioche
- Valnötsbröd
- Ljus råglimpa
- Kantarellpizza
- Superbrödet
- Vörtbröd av surdeg
/3kockar-Rikard, Fredrik, Nicklas