Pizzasten-tips

***Detta inlägg är ett samarbete med Stenbolaget***

045

Det bakas en hel del pizza och bröd hos oss kockar. För att få till den där riktigt krispiga botten på pizzan och göra brödet luftigare med en godare skorpa (där mycket av smaken sitter) krävs en baksten eller pizzasten som det också kallas.

3kockar

Det finns många varianter på marknaden i alla prisklasser, det kan vara svårt som konsument att välja. En massiv sten, exempelvis i granit är ett bra val. Den blir varmare än en sten som är mer porös, håller värmen bättre och är mer hållbar.

10 recept som blir extra bra med baksten:

  1. Levain – världens godaste bröd?
  2. Löjromspizza – perfekt som snacks eller som alternativ förrätt
  3. Fredagspizzan
  4. Almas sirapslimpa
  5. Hamburgerbröd-brioche
  6. Valnötsbröd
  7. Ljus råglimpa
  8. Kantarellpizza
  9. Superbrödet
  10. Vörtbröd av surdeg

 

/3kockar-Rikard, Fredrik, Nicklas

056

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s